Tips og triks for reiser med rullestol

Under denne tipsmenyer forsøker vi å samle litt nøkkelinformasjon rundt de mest generelle spørsmålene som kan dukke opp for både nye og erfarne funkisreisende.

Vårt fremste tips er å se på seg selv som en likeverdig reisende, for det er det vi er. Vi har ikke spesielle behov, vi har behov for å transportere oss fra A til B og behov for å bo, spise og oppleve, akkurat samme behov som andre reisende. Selv om vi raskt kan kjenne utfordringene på kroppen når logistikken ikke ligger til rette for et mangfold mennesker, ligger ansvaret for å finne felles løsninger hos trafikkselskapene, hotellene og reiselivsbransjen. I det daglige er det vi som må hjelpe dem på vei, og det er langt enklere å møte utfordringer med hevet hode og en innstilling om at jeg har en like selvsagt rett til å reise.

Hotell
Hotellkjeders nettsider og felles bookingsider som hotels.com, booking.com eller trivago.no med flere kan filtrere rullestolvennlige hoteller. Merk at du sjelden kan velge HC-rom ved online bestilling, men må ringe inn eller sende e-post for å sjekke tilgjengelighet. Les mer om hoteller her.

Kollektivtransport
Kollektivtransport er noe herk når det ikke fungerer, men helt fantastisk når alt går på skinner (eller hjul). Det ligger både frihet, spontanitet og økonomi i å velge kollektivt foran taxi der det er mulig! Les mer om kollektivtransport her.

Fly
På nett kan man lese flere grøsshistorier om flyreiser som resulterer i dårlig assistanse, tapt bagasje og/eller ødelagt rullestoler. Vi velger å fokusere på at disse heller er unntakene til regelen om at flyreiser også går helt fint for oss rullende! Les mer om flyreiser her.

Bil / leiebil i Norge og utlandet gir stor fleksibilitet og mulighet til å oppleve større områder uten for mange potensielt slitsomme transportøkter. Les mer om leiebil her.

Ekstrautstyr og verktøy kan være nyttig og klokt å pakke med. Det kan gjøre reisen lettere og unngå at dyre råd blir dyre Les mer her.

Har du gode tips som kan gjøre denne oversikten enda bedre? Skriv inn til oss på funkisferier@gmail.com!

-Anne og Lena-

2 kommentarer til «Tips og triks for reiser med rullestol»

  1. Hei våres beste tips er og være ute i veeldig god tid på flyplass
    .Ha alle papirene lett tilgjengelig.vi kjøper dom regel ei presentasjon mappe på bokhandel.Da blir de så glade når vi kommer til gate.men det allrr viktigste er jo att en ikke er hjemme så ofte må en improvisere for og få gjennomført dagens feriedag.

    1. Hei Marianne, og takk for innspillet! Det er absolutt en fordel å være tidlig ute på flyplassen, spesielt i utlandet og også innland dersom man har mye spesialbagasje. God tid gjør også starten på reisen mer behagelig for oss. Min erfaring er at flyplassene i Norge blir stadig bedre – og det skal vi skryte av oss selv for. Når funkiser reiser på lik linje med ikke-funkiser, da blir tilbudet og servicen bedre! -Lena-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *