Lavvotur på Hamre familiecamping

Vi i Funkisferier er glade for å kunne dele fortellingen til gjesteblogger Tone om hvordan man kan dra på lavvotur med rullestol!

Vi var på Hamre familiecamping og målet var Kaptein Sabeltanshow i dyreparken i Kristiansand sammen med tanteguttene. Vi hadde en aldeles super tur!

Hvorfor lavvo, spør du?
Jeg reiser sammen med søster og familie som ligger i campinghytte og foreldrene våre som har bobil. Kvelden innledes med å sette opp lavvoen og komme seg på plass. Etter hvert kommer resten av gjengen og vi har en trivelig kveld med grilling og utforsking av campingplassen for guttene.

Jeg har funnet ut at lavvo er lettere tilgjengelig enn campinghytter som ofte er trange, har køyesenger eller trapper. Jeg har en Helsport Kongsvold camp 8-10 lavvo. Bruker ytterduk og gulv. Denne er ca 5 m i diameter og gir god gulvplass og ståhøyde for assistenten. Camp-versjonen har ett beskyttet inngangsparti slik at det ikke regner så lett inn døra. Vi parkerer rullestolen i inngangspartiet om natta

Vi pakker mesteparten i kasser der jeg har delt opp kassene som 1. telt, 2. kjøkken, 3. toalettsaker, 4. strøm, 5. min «bagasje», 6. assistentens «bagasje», 7. sengeting, 8. diverse. Dette gjør det enkelt å holde orden i teltet, og vi trenger bare ta inn «aktive» kasser – resten ligger i bilen.

I tillegg kommer selve lavvoen, campingstol og bord, klappseng fra Ikea som personløfteren kommer under på og diverse andre nyttige ting man bør ha med. Bildet under er tatt fra døråpningen og dere ser hvordan vi har organisert inni teltet . Assistenten overnattet innenfor/i fotenden. Det er også god plass til flere på høyre side. Dere ser vi har noen kasser stående til høyre. For å få strøm bruker vi en lang skjøteledning.

Yngste tantegutten hadde morgenens beste kommentar: «Bror – Bror – kom å se! – Se MASKINA!!!» Der han ropte på storebroren etter å ha stormet inn i lavvoen og oppdaget personløfteren! Kvelden i forveien hadde de tatt rundetider på å springe inn i lavvoen, rundt teltstanga og ut igjen…

På dagen hadde vi oss en tur i dyreparken. Det er ett stort, kupert område og mye å oppleve. Både bob-bane og tømmerrenna falt i smak hos guttene – tanta likte nok bedre foring av dyrene. God mat å drikke ble også satt til livs – det er flere spisesteder å velge mellom.

Etter hvert kom kvelden og sabeltannshowet. Her blir en sittende helt bak, øverst i amfiet når en sitter i rullestolen. For gutta (og oss barnslige voksne) var det en stor opplevelse – både showet og å få være oppe «super-sent».

Annen praktisk funkis-info:

Seng: Jeg bruker hjertebrett i senga. Dette monteres på ei ikea gjesteseng med en tempur overmadrass over. Denne kombinasjonen gjør det mulig å komme under med personløfter, jeg kan få litt stillingsvariasjon (kan ikke snu meg selv), jeg kan ligge med hodet litt hevet og slipper å vekke assistenten i løpet av natta for å endre stilling. Jeg har valgt senga som har tre-bunn – da kan vi ta bort lameller der det er nødvendig for hjertebrettet – og så har den hjul! For natta anbefaler jeg lakenpose i silke fra turistforeningen – den har størst bredde og bevegelsesfrihet. Silken er glatt og letter forflytning/stillingsendring. Jeg har valgt sovepose i dun som kan åpnes til dyne/teppe. Dette gjør det lettere å stelle i seng og den regulerer varmen godt. Det kan være kaldt på nettene, så viktig å ha god isolasjon under seg og evt ett ekstra pledd å ha oppå ved behov. Dette kan da lett tas bort om morgenen når temperaturen stiger i teltet.

Inngang: Vi legger ei dørmatte over reima som går på tvers i åpningen slik at jeg ikke skal sette meg fast og fotgjengerne kan tørke av skoene. Vi kan la ene halvdelen av inngangspartiet stå og verne mot innsyn eller evt regn. Dere ser også at vi har brettet vekk deler av bunnen i teltet der jeg kjører mest med rullestolen.

BiPAP: Jeg har lært at det er smart med antiskliduk under maskinen på reise. Vi starter med å sikre maske og slangen til BiPAP´en oppi en bøtte med lokk – slik at de holdes rene. Jeg har ett lite sammenleggbart bord som jeg setter den oppå. Har batteri dersom det ikke er tilgang på strøm. Hvis det er strøm kan jeg bruke fukteren og har med ei vannflaske til den. Uten strøm lar jeg være å bruke fukter for å få batteriet til å vare lenger.

God tur!
-Tone-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *