Dublin – Konsert med Tim Minchin

Lena: fast blogger på funkisferier. Reiseentusiast som bruker både manuell og elektrisk rullestol avhengig av reisemål og går innendørs. Utpreget planlegger som blir stadig bedre på spontanitet. Reisemotto: Planlegg nok til at ferien er bekymringsløs og full av opplevelser, vær spontan nok til å oppleve magi!

Jeg vil ikke klassifisere meg som musikkinteressert, men rett som det er blir jeg likevel hekta på noe. I 2011 introduserte en kompis meg for Tim Minchin; en britisk-australsk artist, komiker og skuespiller mm. Min favorittlåt kan du høre under:

Klipp på nett er jo aldri det samme som å oppleve noen live, men har du ledig tid anbefaler jeg å sjekke ut mer. Minchin mikser vitenskap, samfunnskritikk og hverdagslige situasjoner som alle kan relatere seg til i sitt humoristiske skråblikk.

Smilende mann som holder opp passet sitt

Helt tilfeldig var jeg innom gig-lista på nettstedet hans og så det var oppsatt gig i Dublin uka det var høstferie på studiet. Siden Tim Minchin da var Australia-based hadde jeg egentlig slått fra meg tanken om å se han live og iveren stod i taket da det klaffet så godt med tiden. Kompisen min, som jobbet som lærer, hadde også høstferie og hadde nesten pakka sekken før billettene var bestilt!

Showet var på Vicar Street; en arena som flere ganger er kåret til «Irish Music Venue Of The Year». Enkel og god tilgjengelighet og ryddig personale som sluset meg inn først og sikret at jeg fikk en god opplevelse.

Poseringsbilde av Lena sammen med Tim Minchin etter konsert

Sjelden har jeg vært så fornøyd med spontane avgjørelser! Etter timer foran PCen med youtube-klipp og latter svarte showet absolutt til forventningene og etterpå fikk vi til og med møte hovedpersonen for en prat, signering og fotoshoot : D

Øvrig kultur og matopplevelser

Et glass mørk Guinness med logoen markert i ølskummet på toppen

Okei, så lyver kanskje overskriften litt. I Dublin har man kanskje ikke størst fokus på matopplevelser, men drikkeopplevelser.

Man kan jo ikke dra til Dublin uten å besøke Guinness-Storehouse og Jameson Whiskey-destilleri, som begge er godt tilrettelagt for rullestol. Guinness hadde egen rullestolinngang, og betjeningen var mer enn hjelpsomme for å vise oss inngang og heiser. Guidinga på Jameson ble avsluttet med smakstesting av ulike kombinasjoner med whiskey’n.

Eivind poserer med et deilig stykke sjokoladekake og kaffe på kafé

Selv om butikker og severdigheter var godt tilgjengelig, så stod det verre til om man hadde behov for toalettbesøk når man var ute på restauranter og barer, da disse som oftest befant seg i kjelleren uten heis.

Shoppinggatene var greie nok, enkelte butikker var dog litt vanskelig å komme inn i. Ellers tok vi en rundtur med tourbussen, hvor de fleste bussene hadde lavgulv for rullestoler. Jeg har enda til gode å se en turistbuss hvor det er enkelt eller mulig å komme seg greit på med elektrisk rullestol – kanskje noen av dere lesere har tips?

Overnatting

Hotellet vi bodde på denne gangen var ikke noe særlig å anbefale, men på en annen tur noen år tidligere bodde jeg sammen med tre andre på Jacobs Inn Hostel som også er et rimelig alternativ. Jeg har nylig korrespondert med hostellet og de bekrefter at de i dag har rom med tilgjengelig bad både i dobbeltrom og i større miksede flermannsrom hvor man sover i hver sin «kapsel» med inngang fra fotenden.

God tur!
-Lena-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *