London – Byvandring, London Eye og musikaler!

Lena og Bent tar selfie foran en rød telefonboks.

Lena: fast funkisblogger som er en smule spontan, delvis rullende, utprega planlegger og stor reiseentusiast! Reisemotto: Planlegg nok til at ferien er bekymringsløs og full av opplevelser, vær spontan nok til å oppleve magi!

Kjærestetur til London høsten 2018 oppsummeres enklest: enkelt, turistete og opplevelsesrikt!

I løpet av få dager rakk vi byvandring, shopping, musikaler, god mat, katedralbesøk og turistmagneten London Eye.

Byvandring og shopping

Jeg er ikke så fan av fancy dyre shoppinggater, så Oxford Street fikk vike denne gangen. Likevel spaserte vi fra hotellet vårt på Piccadilly opp Regent Street der vi endte med å bruke noen timer i det fem (seks) etasjers høye lekebutikkparadiset Hamley’s. Like rundt hjørnet snubla vi over et herlig shoppingområde – Carnaby – med fullt av små butikker og herlige fargerike gågater.

Bybilde shoppingområde: svart fire etasjes blokk med fargerik tekst "Carnaby".

Første kvelden gikk vi den korte veien opp til Leicester Square for en matbit på en nydlig tyrkisk fortausrestaurant ut mot plassen. Vi tusla litt rundt og stakk innom M&Ms World og Lego Store som forøvrig er veldig tilgjengelige.

Dag to spiste vi en god frokost på hotellet og la ut på vandringen mot St. Paul’s Cathedral via Strand og Fleet Street. For å komme inn i katedralen må man inn en egen rullestolinngang på siden.

Pubskilt stående på gata med bilde av det britiske flagget og bl.a. teksten "Great British Pub"

For byvandringen sin del er det en noe kronglete rute med rullestol, lengre å gå enn man tror og man passerer blant annet Kunstsenteret Somerset House .

Tar du turen anbefaler jeg en matbit på Ye Old Cock Tavern i Fleet St. Enkel inngang med el-stol, tradisjonell britisk pubmat og tilgjengelig toalett.

På tilbaketuren tok vi en omvei om markedet Covent Garden som ligger like ved Royal Opera House. Folkelivet på denne plassen må bare oppleves. Gatemusikantene og de små butikkene satte et koselig preg på opplevelsen og et lite øyeblikk glemte jeg at jeg var i bråkete London.

Musikalopplevelser

Åpningsbildet til "Les Miserables" foran teaterteppet.

Av teater valgte vi å se både musikalene Les Miserable og The Book of Mormon på to ulike teater. Når det gjelder HC-billetter er disse gjerne rabatterte, men etter hva jeg forstod måtte jeg over i ordinært sete, mens stolen måtte stå utenfor. Samtidig var teatervertene veldig behjelpelige og spurte om jeg ville ha bistand i pausene til og med.

Sjekk ut denne siden for oppdatert informasjon om teatre og tilgjengelighet.

London Eye

Bilde fra toppen av London Eye hvor man ser halve nabokuben, blå himmel og overblikk av London by.

London Eye er kanskje det mest turistete jeg har gjort på byferie. Europas største pariserhjul ruger hele 135m over bakken og man får en 30min gondoltur med gode oversikt over London by.

Pariserhjulet er lokalisert ved Themsen over brua fra selveste BigBen. Etter mye research så det ut til at vi måtte forhåndsbooke tur for rullestol. Vi var dog noe tidlig ute og det var visst ikke noe problem og bare hoppe på. Det var overraskende enkelt og smidig å komme ombord og gode guider sørget for at vi fikk gå inn først – og dermed fikk vi også den beste utsikten i enden av gondolen.

Jeg vil kanskje ikke trekke frem dette som det mest spennende fra turen, og egentlig ikke verdt pengene. Liker du dog høyder og vil oppleve noe litt utenom det vanlige, så var det absolutt en kjekk opplevelse.

Westminster Abbey

På vei ned mot Themsen og London Eye brukte vi godt tid forbi Trafalgar Square og gjorde også et besøk til gotisk Westminster Abbey.

Westminster Abbey. Klosterkirke i gotisk stil sett forfra.

Som de fleste kirker som også er turistmagneter, får jeg som rullestolbruker fri inngang sammen med ledsager. Selv om Westminster Abbey er en klosterkirke, minner størrelsen om de store katedralene. Innendørs var det greit å manøvrere seg rundt, dog måtte vi avvike litt fra den ordinære turistruta grunnet noen trappetrinn.

BigBen var under rehabilitering dessverre, men sånn er det av og til på tur.

Overnatting

Vi bodde på Z Piccadilly Hotel og jeg har sjelden vært så fornøyd med hotellvalg. Min første gang i London bodde jeg på et dyrt og slitent hotell like ved Oxford Street fordi man lett tror at det er det store. Denne gangen valgte jeg heller Piccadilly og et hotell som lå mellom Leicester Square og Trafalgar Square. Hotellet ligger i en helt ordinær bakgate og et stilrent og moderne uttrykk møter deg. Det aller beste med hotellet er overraskende nok ikke den perfekte plasseringen midt mellom alt vi ønsker å oppleve, men at de hver ettermiddag serverte gratis vin, ost og kjeks i lobbyen! My kind of hotel, der altså!

HC-info:
Ved innsjekk med HC-behov blir vi bedt om å fylle ut et frivillig skjema som kartlegger assistansebehov og her kan også personer med kognitiv funksjonsnedsettelse markere hvordan de trenger assistanse og veiledning i en nødsituasjon.
Rommet er kubeformet med medium dobbeltseng (med plass til personløfter under) og romslig gulvplass. I hjørnet var et innglasser bad som ikke var veldig stort, men planløsningen passer fint for deg som må ha med manuell stol inn. Stødig dusjsete, ok fliser og gode støttehåndtak.

Tredelt bildecollage av hotellrom: dobbeltseng med god plass på siden og åpning under senga, innglassert bad med liten plass, dog smarte løsninger.

Håper dette gav deg noen gode idéer for din neste London-reise!

God tur!
-Lena-

Ekstratips:
– Funkisferier har flere innlegg om London: les om Annes reise her.
– Gunhilds norske reiseblogg – Rullestolreiser – har et gjesteinnlegg her.
– Britiske Emma har skrevet om sin tredagers tur til London i dette innlegget.
I Johns amerikanske reiseblogg har han en god London-guide som du kan lese her.

Én kommentar til “London – Byvandring, London Eye og musikaler!”

  1. Så flott at dere har tatt dere tid til å legge ut denne reisebloggen. Dette ga meg inspirasjon til å reise igjen. Og London er jo en fantastisk by som jeg har vært flere ganger i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *