Sørlandsidyll i Tvedestrand og Grimstad

Lena: fast blogger på funkisferier. Reiseentusiast som bruker både manuell og elektrisk rullestol avhengig av reisemål og går innendørs. Utpreget planlegger som blir stadig bedre på spontanitet. Reisemotto: Planlegg nok til at ferien er bekymringsløs og full av opplevelser, vær spontan nok til å oppleve magi!

På vei fra Drammen til Flekkerøy utenfor Kristiansand tok jeg denne uka to spontane stopp i Tvedestrand og Grimstad for å suge til meg mest mulig sørslandsidyll : ) Jeg hadde ingen store forventninger, men forberedte meg på at gamle brosteinsbyer ikke alltid er en rullestolbrukers beste venn.

Tvedestrand

I Tvedestrand endte vi med å parkere nede ved båthavna og turistinformasjonen. Sistnevnte var forøvrig stengt for sesongen allerede mandag 10.august og det skulle vises seg at også halve Tvedestrand sentrum var stengt mandager – sånn kan det gå når man for en gangs skyld ikke planlegger for mye. Det gjorde i og for seg ikke så mye, da det som antatt var få steder man kunne komme inn med rullstol. Derimot ble det en veldig hyggelig vandring i gågatene omgitt av hvite trehus så langt øyet kunne se og en take away lunsj nede ved vannkanten.

Tredelt bildecollage: gågate omkranset av hvit trehusrekke, restauranten "Vertshuset" sett fra vannkanten og bilde av "Smutthullet" som er

Tvedestrand er nok grunnet brostein, bratte bakker og mangel på trinnfri adkomst ikke på min toppliste over steder jeg vil anbefale til funkiser, men en fin by det var det!

Grimstad

Siden jeg har besøkt så få sørlandsperler, ville jeg ikke gi meg med Tvedestrand og etter varme anbefalinger fra assistenten min tok vi turen til Grimstad. Grimstad er også en typisk sørlandsby med flott havneområde med bakker opp til hvit trehusbebyggelse og sjarmerende sentrum. Tilgjengeligheten var langt bedre både når det gjaldt adkomst til butikker/spisesteder, men også livet langs vannet.

Vi bare måtte sette oss ned å nyte en is i sommervarmen fra Platebaren og jeg forelska meg litt i skiltrekka på bildet under som satt et gammelt og søtt sjarm på det hele.

Seksdelt bildecollage med bybilder fra Grimstad. Hvit, gammel trehusbebyggelse, et sjarmerende håndlagt skilt og god UU ved havnepromenaden.

Her kan jeg også anbefale Scandic Grimstad, som tross tilhold i gammel trehusbebyggelse har gode fasiliteter for oss funksjonshemmede og ligger godt til i sentrum. Det eneste å merke seg er at man må inn en sidedør for å komme inn i hotellet og at rommene nok er litt mindre enn hva man kan være vant til hos nyere Scandic-hoteller.

Oppsummeringen er dermed enkel: vil du oppleve en liten sørlandsperle, anbefaler jeg Grimstad!

Godt tur!
-Lena-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *