Køln – et kort reisebrev

Lena: fast funkisblogger som er en smule spontan, delvis rullende, utprega planlegger og stor reiseentusiast! Reisemotto: Planlegg nok til at ferien er bekymringsløs og full av opplevelser, vær spontan nok til å oppleve magi!

Køln hører til under mine jevnlige Tysklandsturer og dette er fortellingen om en sommer-studietur med to andre tysklærer-venninner.

Kölnerdomen er en gotisk katedral i Köln og et av byens mest kjente arkitektoniske landemerker.

Hotellmessig var vi litt uheldige på denne turen til Køln i Tyskland – dels på grunn av min dumdristighet og dels lovnader som ikke ble holdt. Jeg hadde skrevet til hotellet at jeg var funksjonshemmet, men ikke hadde noe behov for HC-rom, dersom rommet lå i første etg. Rommet vi fikk lå for så vidt i første etasje, men jeg måtte likevel opp fem trappetrinn. For øvrig er det verdt å merke seg at tyskere sier første etasje til det som vil være andre etasje på norsk. Badet var et kapittel for seg selv – trangt og forferdelig, men vi fikk det da til! Hotellet «Star am Dom» er altså ikke å anbefale, ei heller var det særlig greit å gå fra hotellet til sentrum.

For byvandring og venninnetur var Køln rett og slett fantastisk!

Ei lang gågate med store shoppingmuligheter lokket oss dag etter dag! Nesten alle butikkene hadde super tilgjengelighet. Og ikke vær redd for folkemengder – tyskere hopper praktisk talt til siden når de ser en rullestol, jeg sluttet til slutt å telle alle beklagelsene jeg fikk fra folk som klart trodde de stod i veien : p

Veien fra hovedgata og ned til elva var en smule vanskelig med masse brosteiner, men ned skulle vi, for vi ville ta elvebåten bort til Sjokolademuseet.

For meg, som kan gå en del uten rullestol, gikk dette rimelig greit. Jeg måtte gå landgangen ned til båten, da denne var rimelig bratt, og gå opp trappa for å sitte på taket på båten (det var også mulig å sitte nede inne, fra kaia og inni båten var det bare ett lite trinn).

Sjokolademuseet i seg selv var meget godt tilrettelagt og anbefales et besøk. Det samme gjelder for storslotte Kølnerdomen som lå i begynnelsen av handlegata.

God tur!
-Lena-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *