Bloggtips: Engelspråklige rullende turister

Vi i Funkisferier er veldig glade for at det stadig dukker opp flere inspirasjonsblogger, youtube-profiler og instagramkontoer av og for oss funkiser. Under menyen Tips og triks for reiser med rullestol kan du blant annet lese om andre nyttige reiseblogger med ferietips for funkiser.

I dette tidligere blogginnlegget kan du lese vårt intervju med Gunhild Bottolfsen om hennes blogg www.rullestolreiser.no. Gunhild avslutter sitt intervju med følgende oppfordring: «Det er som oftest mer man kan være med på enn man ikke kan. For meg har rullestolen overhodet ikke redusert gleden av å reise. Det er akkurat like gøy som før. Med litt planlegging og tro på at det meste ordner seg til sist, er det bare å booke neste tur (så fort Corona situasjonen er under kontroll)!»

Her kommer en introduksjon til noen andre engelskspråklige reiseblogger som vi anbefaler deg å sjekke ut!

Curb Free with Cory Lee

CurbFree with Cory Lee har slagordet: «Sharing the world from a wheelchair user´s perspective». Her finner du masse reisetips til USA og hele verden – i 2020 nådde nemlig Cory sitt mål om å besøke Antarktisk som sitt siste kontinent! Les mer ved å følge lenken i bildet.

Skjermdump fra Cory's reiseblogg. Innleggstittel: 7 continents, 1 wheelchair: my journey to every continent as a wheelchais user + fem bilder fra Cory's reiser.
Skjermdump CurbFreeWithCoryLee. Bilder fra hengebro i Costa Rica, Great Ocean Road i Australia, Antarktisk, kamelridning i Marocco og foran Taj Mahal i India.
.

Cory betegner seg som reiseavhengig og har bl.a. skrevet artikkel for National Geographic og vært portrettert i Lonely Planet. Han publiserer også noen videoer på youtubekanalen sin og under kan du se hvordan det kan løses å fly luftballong med rullestol:

Wheelchair Travel – Open your world!

John Morris står bak en annen amerikansk reiseblogg kalt Wheelchair Travel og John oppfordrer «Together, we can be partners in forging a path forward for our disabled peers and the people who join our community every day. Get out there and see the world with me!»

John har omfattende reisebeskrivelser i en tidvis tung språkdrakt, men er interessant å lese om man ønsker å fordype seg i destinasjoner. John er såvidt vi vet, den eneste som har et reiseinnlegg fra Norge. Les en rullende amerikaners inntrykk av hovedstaden vår her: «A stunning opera house, interesting museums and beautiful parks keep travelers occupied«.

Simply Emma

Skjermdump fra SimplyEmma: Meet Emma
Skjermdump SimplyEmma

Emma fra Skottland står bak bloggen SimplyEmma som har reiser med rullestol som ett av sine hovedtema.

«My mission is to show you the possibilities of accessible travel through my travel guides, tips and reviews.»

Hun reiser ofte på lange bilturer med sin partner i Storbritannia og ellers i verden.

Emma skriver også om hverdagslivet med en funksjonsnedsettelse.

WheelsNoHeels

Wheelsnoheels er en vlog og på youtubekanalen sin tar Gem Hubbard et skråblikk på de fleste aspekter ved livet i rullestol.

Under spillelister kan du filtrere på videoene hun har om reising på hjul. Her finner du blant annet dette videoen om tilgjengeligheten i Disney World:

Vi takker for inspirasjonen!
-Lena og Anne-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *