Ålesund – Atlanterhavsparken

Lena: fast blogger på funkisferier. Reiseentusiast som bruker både manuell og elektrisk rullestol avhengig av reisemål og går innendørs. Utpreget planlegger som blir stadig bedre på spontanitet. Reisemotto: Planlegg nok til at ferien er bekymringsløs og full av opplevelser, vær spontan nok til å oppleve magi!

I fjor sommer hadde jeg og kjæresten siste stopp på roadtrip hos venner i Ålesund. I den forbindelse var vi sammen med de og barna på besøk i Atlanterhavsparken. Parken er det største saltvannsakvariet i Norge og har årlig 140 000 besøkende.

Nærbilde av kråkebolle.

For deg som skal besøke Ålesund og har en formiddag til overs, vil jeg så absolutt anbefale et besøk til Atlanterhavsparken – spesielt om du reiser med nysgjerrige barn! Atlanterhavsparken byr på en omfattende opplevelse av havets dyreliv. HC-parkering er like utenfor inngangen og fasilitetene er kjempebra!

Vi tusla først rundt og utforsket de små tankene med ulike kreps, krabber og fiskearter, utstoppede fisker i glassmontre og leste om livet i havet.

I aktivitetsrommet kunne barna prøve å fiske småkrabber ved hjelp av reker som agn. Her kunne vi også komme nært inntil kråkeboller og skjell.

Parken har en fantastisk universell utforming for oss på hjul hvor du stort sett kan følge løypa uten at du må tenke på hvor det er trapp. De har få ramper for de trenger det nesten ikke. Hele gulvet skrår der det er nødvendig. Her ser man en heldig bivirkning av at arkitektene har prøvd å følge fjellet parken er delvis bygd inn i. Dette viser at vi ikke trenger særløsninger – universell utforming kan lett gjøres stilrent og praktisk!

Parken har også faste arrangementer hvor de ansatte har undervisning og demonstrasjoner slik at publikum kan se på mating av de største fiskene, otre, pingviner og seler.

Mens vi venta hilste vi på denne karen : )

Matingsesjonene er veldig populære og det gjelder å komme litt tidlig for å få en god plass!

Ønsker du å tipse andre om gode reisemål eller aktiviteter i Norge – skriv inn til oss på funkisferier@gmail.com!

Er du ingen historieforteller kan du likevel sende inn ditt tips til oss, så prøver vi å forfatte et kort innlegg for deg. Legg gjerne ved et bilde som kan publiseres .

-Lena-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *