Marrakech – sol, varme og farger

Lena: fast blogger på funkisferier. Reiseentusiast som bruker både manuell og elektrisk rullestol avhengig av reisemål og går innendørs. Utpreget planlegger som blir stadig bedre på spontanitet. Reisemotto: Planlegg nok til at ferien er bekymringsløs og full av opplevelser, vær spontan nok til å oppleve magi!

Når man drømmer om når man en gang skal ut å reise igjen, er det fint å ha en blogg hvor man kan bli inspirert av tidligere reiser. I dette innlegget skriver jeg om en kjærestetur til Marrakech sist høst. Gjennom Ving bestilte vi tur til Pullman Marrakech Palmeraie Resort And Spa for et ukes kos og ren avslapping.

Kooos

Tresko i sprelske farger på markedet i Marrakech' gamleby Medína
Sprelske farger på markeder i Marrakech’ gamleby Medína kan frist alle og enhver

Noen reiser har kun det ene målet om sol og avslapping, samtidig må jeg innrømme at jeg vil ha noe nytt å se. Et fast feriehus eller fast charterdestinasjon er altså ikke for meg.

Etter å ha leita litt stod jeg mellom Marokko og Montenegro, og varme anbefalinger om Marrakech´ palmesus og fantastiske markeder vant meg over.

Hotellresorten var passe stor og selv om det ved måltider var fullt med folk, føltes det ikke folksomt rundt på området. All inclusive var valgfritt og for enkelthetens skyld valgte vi det, selv om vi i etterkant så at det ville vært rimeligere uten mye fordi drikken vi ønsket ikke var inkludert likevel. Mulig rullestolen var en medvirkende faktor til at vi fikk ekstra god service med servitører som husket hva vi likte som drikke til maten og hva som smakte best til frokost. For oss var det uansett positivt med all servicen vi kunne få og det beste av alt var at de ikke var innpåslitne med smalltalk.

To sammensatte bilder: Bassengområdet og den noe lange strekka fra hotellrommet dog på veldig fine brosteiner :)
Bassengområdet og den noe lange strekka fra hotellrommet dog på veldig fine brosteiner

På området var det to rolige bassengområdet, flere restauranter og romslig lounge/barområde. Siden vi reiste i september var vi utenom høysesong, noe som bidro til en rolig og god atmosfære både på dagtid og kveldstid. Solsengene rundt bassenget var deilige på dagtid med mat og drikke tilgjengelig gjennom hele dagen. Etter middag tuslet vi mette og fornøyde til baren hvor vi satt oss for å spille kort under stjernene.

En av dagene ville vi røre litt på kroppen og dro inn til Marrakech og soukene. Jeg var advart mot dårlig tilgjengelighet, og strekningen fra shuttlebusstoppet og markedet var en utfordring mtp skyhøye fortauskanter og sprelsk trafikk.

Selve soukene ble jeg imidlertid imponert over. Det en helt egen stemning inne i soukene – bodene, folkene, krydderluktene og fargene – det er bare å nyte! Soukene består av et virr varr av gamle trange smug som bugner av farger, lukter og «special prices for you».

Vår reisetiming i september gjorde også at smugene ikke var overfylte av mennesker og vi fikk trille nogenlunde i fred og ha mer kontroll over ferden. Tilgjengeligmessig var det noe krevende for han som trilla, men likevel langt bedre enn hva jeg er vant med fra varmere strøk.

Senk skuldrene, ta deg tiden og ikke la deg forhaste av ivrige selgere. De fleste samarbeider og har flere boder med samme eiere. Skaff deg overblikk og kjøp gjerne flere ting på samme sted for å gjøre prutingen enklere. Selgerne legger seg godt over i pris, så ikke vær blyg. Her kan du finne mange skatter eller du kan bare ta inn alle inntrykkene! Vi endte blant annet opp med dette lekre fatet:

Tilgjengelighet

I følge Ving skulle Palmeraie Hotel være godt tilgjengelig og til og med ha HC-rom, noe som slett ikke er vanlig på ordinære resorts i ”sydenstrøk”. Fremgangsmåten var noe krokete da jeg først måtte bestille, deretter måtte hotellet bekrefte til Ving at HC-rom var ledig før jeg betalte depositum, deretter kunne Ving gå videre med bestilling. Jeg anbefaler sterkt å få bekreftelse på rom skriftlig, dersom dette er essensielt for deg. Hotellrommet var romslig med rullinn dusj og dusjsete. Eneste spørsmålet er at det kan være for trangt å komme inn på badet med el.stol.

Hotellet reklamerer godt for sin tilgjengelighet både ved rom og fellesområdet med god grunn. Aldri har jeg vært på et så tilgjengelig hotell med naturlige ramper og få terskler – passende for både manuelle og elektriske rullestoler. Bassenget hadde en knapp 10cm kant ned i vannet og noe grunt område før bunnen skrådde noe bratt til dypere vann (brattere enn en rampe, så jeg klarte ikke stå stille der).

Er det noe å være obs på er det transfer og shuttlebuss. Som på slike steder flest brukes høye minibusser som både kan være krevende å komme seg opp i, samt frakte manuell rullestol dersom den ikke lett foldes sammen. Man kan naturligvis betale mer for en mer egnet taxi. Jeg mener så absolutt det er verdt strabasene med transfer for ei uke på dette stedet med topp service!   

God tur!
-Lena

Ekstratips:
Curbfree with Cory Lee er en amerikansk funkis-reiseblogg. Han har to innlegg om Marokko for deg som vil kartlegge mer før du bestiller tur:
7 Things to do in Marrakech Morocco as a wheelchair user
5 Amazing things to do in Fes Morocco (and where to stay)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *