Haglebu – Høsttur offroad opp skibakken

Lena: fast blogger på funkisferier og denne gangen prøvde jeg meg på terrengrulletur i fjellet for første gang.

Det finnes mange gode hjelpemidler for å komme seg ut i naturen. Selv har jeg bare prøvd Action Trackchair som var til utlån hos Haglebu Fjellstue da jeg var på hyttetur der med ei venninne og sønnen hennes. For en frisk dag det ble!

Smilende kvinne i lette fleece-turklær sittende i en belterullestol blant høyt gress ved foten av skiheisen.

Vi tok ruta opp langs skiheisene 1 km i ulendt terreng over 200 høydemeter. Det gikk ikke raskt oppigjennom, men det er vel heller ikke meningen med fjellturer?

Som førstegangsreisende i beltedoning må jeg innrømme at nervene satt løst, men når jeg turte å stole på alt denne terrengen kunne klare, klarte jeg å flytte fokus til naturen og de andre to fjellgeitene jeg var sammen med : )

Selfie hvor du ser halve ansiktet til en kinne med en liten gutt i bæresele på ryggen. Bak de en kvinne i belterullestol og god utsikt over fjellandskap helt ned til vannet nederst i dalen.

Et lite tips til deg som skal på terrengtur for første gang: det kan være lurt å velge en sikker og kjent vei ned igjen, eksempelvis samme vei som du går opp, hvis ikke kan du ende opp småfast midt blant bekker og hyttegjerder. En ren Hypotetisk situasjon naturligvis og Overhodet ikke en problemstilling undertegnede stod i – heh…

Senere har jeg lært at Haglebu Fjellstue sammen med Håptimistforeningen har arrangert Mountain Rally for bevegelseshemmede de tre siste årene med mulighet å prøve doninger fra flere hjelpemiddelleverandører – et flott initiativ for oss som ikke går all in med en gang, men trenger å være litt gær’n i ny og ne! Vil du booke rullestol er det bare å kontakte fjelltua, så ordner de klart til deg : )

God tur!
-Lena-

Vi ønsker gjerne din naturhistorie! Send inn til funkisferier@gmail.com – har du noen bilder og litt tekst, kan vi gjerne hjelpe deg med å sette sammen et innlegg 🙂
-Funkisferier-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *