I København med nye hjul!

Lena: fast blogger på funkisferier. Reiseentusiast som bruker både manuell og elektrisk rullestol avhengig av reisemål og går innendørs. Utpreget planlegger som blir stadig bedre på spontanitet. Reisemotto: Planlegg nok til at ferien er bekymringsløs og full av opplevelser, vær spontan nok til å oppleve magi!

Denne gangen var reisemålet kun en natts pitstop i København for meg og assistent på vei hjem fra ferie i Kina med manuell rullestol siden flyene passet dårlig hjem til Norge. Som du vil lese av teksten ble dette et noe kreativt døgn og ikke en ordinær ”reise med rullestol” bloggpost.

Flyreise, transfer og hotell

Ved innsjekk på hjemreisen fra Shanghai var vi svært tydelige på at vi skulle ha ei overnatting og sightseeing i København før fly helt hjem. Vi hadde pakket nødvendig overnight-kit i håndbagasje slik at vi slapp å dra på to ukers Asiapikkpakk og rullestolen ble tydelig merket med København. Eller så trodde vi… De siste årene syns jeg mellomlanding i Køben har vært noe anstrengende da de av en eller annen grunn nekter å gi meg min egen rullestol mellom flyene. I motsetning til reise til/fra har jeg ikke fått min egen manuelle rullestol opp til gate ved ankomst, og denne gangen skulle jeg få denne ved bagasjebåndet. Problemet var bare at rullestolen min ikke var å finne noe sted og det var flyplasskaos på Kastrup.

Etter 2 timers leting måtte vi kaste inn håndkle og dra inn til sentrum rullestolløs – du skal tro det var mange kreative forslag som kom da jeg la ut status på fb:

Når man har reist i 18t og ikke får rullestolen på Kastrup,
er det på sin plass med en passionmojito og Ipa på hotellet.
I morgen har vi fly til Norge på ettermiddagen og tar gjerne
imot tips til hva man skal gjøre en dag i Køben uten «bein»!
Vi har til nå kommet opp med følgende idéer: taxi til tivoli og
ta en og samme karusell i 4t, hop-on-hop-off buss uten å
faktisk hoppe av, taxi til gågata for en øl per cafe bortover
(klarer jo tross alt å gå litt mellom hver pause) eeeeller henge
på kinarestauranten over gata for å minske kulturovergangen!

Hotellet var Comfort Hotel Vesterbro med Københavns sentralstasjon, Tivoli og Strøget i umiddelbar nærhet. Vi fikk et helt ok rom, verken mer eller mindre. Lykka for en beinløs turist var at hotellet har en fin restaurant tilknyttet og korte avstander. Andre hoteller rullende har anbefalt er Scandic Kødbyen og Scandic Copenhagen, samt Wakeup Copenhagen Borgergade.

Rullestol / sykkel – samma det vel, hjul er hjul!?

Løsningen på en dag i København uten rullestol ble taxi til Rådhusplassen og frappuccino på Starbucks, før vi gikk all-in på sightseeing med sykkeltaxi. Jeg har sååå mange ganger hatt lyst til dette. Jeg har aldri syklet siden beina ikke går rundt nok og armene ikke har nok styrke, og siden jeg aldri tør å sette fra meg rullestolen på tur har det heller aldri vært aktuelt å prøve sykkeltaxi. Vi fant en hyggelig guide med sykkel hvor man sitter foran slik at man har god utsikt og det er langt enklere å komme seg oppi setet. Vi forklarte situasjonen med manglende rullestol og fikk en god pris for dobbel tid. Vi fikset noen Reodor Felgen løsninger for å sikre at jeg satt fast og brukte rullestolputa (den hadde jeg jo med i flyet) for økt stabilitet. For en utrolig frihetsfølelse og morsom måte å utforske byens severdigheter – anbefales på det sterkeste!

Bildecollage fra sykkelsafarien vår med fokus på de fargesprakende bygningene i Nuhavn med seilbåter langs kai

Endestoppet på sykkelturen ble Nyhavn hvor utelunsj med øl og vin ble en perfekt avslutning på Københavneventyret vårt. Hva passer vel bedre enn en karaffel vin i sola omkranset av sjarmerende fargerike bygninger og stilige seilbåter i vannkanten?

Ikke la denne opplevelsen skremme deg fra å reise, og fokuser på at det meste ordner seg (bare ikke nødvendigvis slik vi ser for oss)! Har du opplevd en overraskende vri på ferien? Kommenter under, eller send oss et innlegg 🙂

-Lena-

Ekstratips:
Curbfree with Cory Lee er en amerikansk funkis-reiseblogg. Han har to innlegg om København for deg som vil kartlegge mer og lese om hvorfor København er hans favorittby i Europa:
A wheelchair friendly travel guide to Copenhagen
How to get around Copenhagen Denmark in a wheelchair
En annen norsk reiseblogg – Rullestolreiser – har også et innlegg om København her.

2 kommentarer til «I København med nye hjul!»

  1. Til en senere gang:
    Hotell Tivoli har store og gode HC-rom.
    Og det finnes firmaer der man kan leie manuell støl etc

    1. Hei Ellen – takk for tipset! Vi var rimelig rådløse til og begynne med, men det ble jo en knall dag likevel 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *