Nytt år – ny AKT26-pott!

I 2020 ble NAV-potten for aktivitetshjelpemidler til personer over 26 år (AKT26-potten) brukt opp allerede 3. september, og det selv med ekstra bevilgninger i revidert nasjonalbudsjett. Siden alle søknader etter denne datoen automatisk ble avslått, står det trolig mange klare med søknaden sin til nytt søknadsår 2021 – er du en av de?

For mange av oss funksjonshemmede henger tilgangen til aktivitetshjelpemidler tett sammen med reiseopplevelser. En skikjelke for Lena handler først og fremst om muligheten til å kunne delta i fysisk aktivitet og ikke minst en utendørs vinteraktivitet. Samtidig åpner sitskikjøring for felles opplevelser med andre, om felles referanser i samtaler om fysisk aktivitet og deltakelse i det urnorske fenomenet hyttetur på fjellet.

Les mer om utfordringene med lav AKT26-pott i Handikapnytts artikkel her. De påpeker at potten for aktivitetshjelpemidler har gått tom tidlig de siste årene. I 2020 var den opprinnelige potten i statsbudsjettet brukt opp allerede 18.mars, men revidert nasjonalbudsjett gjorde at potten holdt «helt til» 3.september.

Skjermbilde NAV.no: Rammen for aktivitetshjelpemidler til personer over 26 år er brukt opp

Rammen til aktivitetshjelpemidler for personer over 26 år er bundet opp for 2020.

Ordningen er rammefinansiert. Rammen for 2020 var på 100 millioner kroner, etter at regjeringen styrket ordningen med 48 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett for 2020.

Midlene er nå bundet opp i mottatte søknader. Søknader registrert inn fra og med 7. september må avslås på grunn av oppbrukt ramme. Det vil fortsatt være mulig å få reparert aktivitetshjelpemidler som allerede er utlevert.

Det vil igjen være mulig å søke om aktivitetshjelpemidler for personer over 26 år i 2021.
Skjermdump NAV.no

Aktivitetsmidler for voksne over 26 år har en egenandel på 10 prosent av hjelpemiddelets pris, begrenset oppad til 4000 kroner.

Funkisferier oppfordrer deg til å utforske hvilket aktivitetshjelpemiddel som kan gi deg frihet og nye opplevelser! Og husk; søk raskest mulig – hvem vet hvor raskt potten går tom i år!

-Lena og Anne-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *