Flytog til/fra Gardermoen

Flytoget er en enkel måte å komme til og fra Gardermoen. Som jeg skrev i dette Oslo-innlegget reiser du derimot gratis som rullestolbruker og ledsager på vy innen Ruter-området på tog som ikke er plassregulerte og på lengre ruter betaler du kun halv pris på delen av ruta som er utenfor. Lokaltog er dermed enten gratis eller betydelig billigere enn flytoget. Likevel slår jeg et slag for flytoget grunnet komfort og det er stort sett mindre folk. Ledsager med ledsagerbevis går uansett gratis også her – les mer om priser her.

Så: How to flytog!

Be konduktøren ta ut rampa som ligger skjult i trappa. Det er kun en av dørene som har rampe og på Gardermoen er dette alltids den nest borterste døra.

Ei manuell rampe ligger skrått ut av flytogvogna

Inne er det laget plass til kun to rullestoler / barnevogner som festes med stropp i veggen bak. Jeg har vært med flere ganger de vi har fått plass til fire, men da er det kreativ omrokkering uten feste 🙈 Ved siden av er tre klappseter som kan brukes avhengig av hvor god plass man har. Reiser jeg med manuell stol pleier jeg å parkere rullestolen og sitte i ordinært sete sammen med reisefølget.

En tom manuell rullestol plassert inni toget. Ved siden av er tre klappseter.

På flytoget er det også et helt ok romslig hc-toalett!

Et kvadratisk toalettrom. Vegghengt toalett til venstre med vippbart armlene på høyre side.

-Lena-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *