Staycation i Stavanger

Anne: fast blogger på Funkisferier. Reiseglad og rullende som reiser for både bussines og pleasure. Har elektrisk rullestol som fast fremkomstmiddel og reiser som regel med en personløfter og en assistent eller to på slep. Planlegger av nødvendighet, men erfarer stadig at det lønner deg. Reiser for å oppleve god mat, nye mennesker og magiske øyeblikk sammen med venner og familie.

Tidligere i sommer skulle min bror gifte seg i Stavanger. Festen skulle være på Radisson Blu Atlantic Hotel eller bare Atlantic som det heter på folkemunne. Hvis du har sett TV-serien Lykkeland har du hørt om det. Det er der Ingrid Nyman (Pia Tjelta) ofte spiser lunsj og der Anna og Christian skulle ha sitt bryllup. Dette er altså et gammelt hotell, men de gjorde en omfattende renovering i fjor så jeg var spent på hvordan det var nå. Hoteller ligger omtrent så midt i sentrum som du kan komme. Nærmeste nabo er togstasjonen, bussholdeplass for flybussen er rett utenfor døren og det har nydelig utsikt over Breiavannet!

Hotellet

Jeg ringte for å bestille. Dette fordi vi kunne få litt bedre priser som gjester i bryllupet. Siden det er nyrenovert spurte jeg ikke noe rundt hvordan rommet var utformet. Jeg bor bare noen kilometer unna uansett, så det ville ikke vært krise om jeg likevel ikke kunne bo der.

Da jeg skulle sjekke inn, opplevde jeg noe som jeg ikke har opplevd på andre hoteller. Resepsjonisten informerte meg om hvordan jeg skulle forholde meg hvis brannalarmen gitt! Hvert rom er en egen branncelle så det er ganske trygt å oppholde seg på rommet en stund selv om det brenner. Rommet mitt lå nært en rømningsvei slik at det skulle være enkelt å hente meg ut om det var nødvendig. Jeg skulle altså bare oppholde meg på rommet til jeg ble hentet. Med mindre det brant på mitt rom selvsagt. Denne informasjonen syntes jeg var veldig betryggende og dette er strengt tatt noe alle hoteller burde gjort.

Rommet var passe stort med god plass på ene siden av sengen. Sengene var også gode å sove i. Det var parkett på gulvet, et skap til å legge inn klær og vannkoker til å lage te og kaffe. Badet var akkurat så stort som det måtte være og det fungerte for mitt bruk. Dusjen hadde foldedører slik at dusjen ikke tok særlig mye plass. Toalettet hadde armlener på begge sidene, men det sto helt inntil den ene veggen. Personlig savnet jeg litt mer plass til å sette toalettsaker, sminke osv. Det var bare en liten hylle. Vasken var stor og lett å komme under, men selve kranen var kort slik at den kan være vanskelig å nå for noen. Helhetsinntrykket er at det er et fint hotell som er nymoderne og godt tilrettelagt totalt sett.

Frokosten var i første etasje og lett tilgjengelig. Etter et kjapt overblikk over utvalget sa jeg at jeg syntes det var en helt grei hotellfrokost. Dette fikk jeg tilsnakk for fra de andre i reisefølget. De mente det var veldig bra! Jeg har sett større utvalg på andre hoteller, men kvalitet er ofte bedre enn kvantitet i denne sammenheng. Tre små nevøer var med på frokosten. To av dem likte nok bedre å forsyne seg enn å faktisk spise. Minstemann på 2 år var meget godt fornøyd med å få middag til frokost. Frokosten besto godt brød, godt pålegg, varme pannekaker og veldig mye godt til desserten. Man spiser jo alltid dessert på hotellfrokost!

En ting som trekker ned litt er mangel på parkeringsplasser. De har en HC-parkering rett utenfor døren og denne er for maks 2 eller 3 timer. Så da rekker man å pakke inn og ut av bilen, men må ellers satse på andre parkeringsplasser i byen.

Jeg skal ikke ikke anmelde selve bryllupet, men jeg kan røpe at maten var nydelig, gjestene var nydelige, brudeparet var nydeligst og er fortsatt godt gift (jeg skal oppdatere innlegget hvis det noen gang skulle endre seg).

God tur!

-Anne-

Én kommentar til “Staycation i Stavanger”

  1. Også Clarion Christiania (nå The Hub) like ved Sentralstasjonen og Oslo City har vært gode på å informere om evakueringsrutiner. De fleste nyoppussede hoteller har brannceller og et godt tips til alle reisende er å utfordre resepsjonen på det ved innsjekk slik at du er trygg på hva du skal gjøre ved en nødsituasjon.

    -Lena-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *