Merking av rullestol på fly

Folkens, jeg begynner å få «reiseabstinenser»! Fant dette bildet og bare MÅ skrive et kort innlegg om merking av rullestol på tur.

Elektriske rullestol merket med en fin blå lapp med rullestolsymbol
Merking av rullestol: lapp med rullestol…

Som funkisreisende er jeg vant til omfattende registreringer og merkinger. Enten merkes bagasjen med oransje spesialtag for at assistansepersonal enklere skal finne den, og ordinær bagasjetag må festes på rullestolen synlig og uten fare for å falle av under transport.

En av de noe mer kreative merkingene er denne fra en tur til Helsinki, Finland:

Dersom noen skulle bli usikker ble altså min elektriske rullestol merket med en fin blå lapp med rullestolsymbol som ikke hadde annen funksjon enn å vise at dette er en rullestol 😀

Ønsker du egen rullestol til/fra flyet?

Fra spøk til alvor. De fleste av oss foretrekker å benytte egen rullestol helt til gate og få denne levert ved flyet ved ankomst, og for noen er det rett og slett nødvendig. Da er det spesielt viktig å be flyvertinnene si klart ifra til bakkemannskapet straks flyet lander og ev også merke rullestolen med «Delivery at Aircraft». Gunhild har et eget tipsinnlegg om dette i sin reiseblogg rullestolreiser.no. Der kan du laste ned en pdf og laminere dine egne merkelapper.

Selv reiser jeg mye med elektrisk rullestol og har flere ganger opplevd at joysticken har blitt knekt av bakkemannskapet. Og jeg sier det: jeg kan takle forsinkelser, tapt bagasje, feil hotellbooking og mye annet, men kødd ikke til rullestolen min! Derfor har jeg tatt inspirasjon fra Gunhild og laget meg egne matchende merkelapper som du kan laste ned ved å klikke på lenken eller på bildet under 🙂 Anbefaler å printe dobbeltsidig, laminere og fest med godt festet tråd. Lag gjerne din egen tekst om du laster ned word-versjonen!

Grønne merkelapper med gul ramme og gul tekst. 1: bilde av fly og teksten Delivery at aircraft. 2: Teksten fragile joystick! Handle with care. 3: Teksten Do not lift! 150 kg, fragile seat, red wheel brake each side

Merk at få flyplasser utenfor Norge tillater levering av elektrisk rullestol ved gate. Viktig når du reiser utenlands med elektrisk rullestol: De fleste elektriske rullestoler i Norge blir levert med batterier som gjør at du enkelt og trygt kan ta med rullestolen på fly. I utlandet kan det fort stilles krav om å dokumentere dette, og du kan finne slik dokumentasjon bl.a. ved å kontakte Hjelpemiddelsentralen. Sunrise Medical som leverer min rullestol og ulike typer smart drives har veldig ryddige nettsider hvor flysertifikat ligger lett tilgjengelig (eksempelvis nederst under «annet» på denne siden).

Under tips og triks-siden vår kan du lese mer om flyreiser med rullestol! I tillegg har vi flere innlegg om reiser hvor rullestolen ikke har kommet frem til destinasjonen sammen med oss: les om Annes Singapore-tur eller Lenas reiser til Købehavn og Sousse i Tunisia.

-Lena-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *