Flekkerøy – ferieleilighet i «syden»

Lena og Anne: Funkisferiers administratorer. Reiser for å oppleve god mat, nye mennesker og magiske øyeblikk sammen med venner og familie.

I skrivende stund er vi på hytte-/ferieleilighetsferie på Sørlandet, nærmere bestemt Flekkerøy knappe 20 minutters kjøring fra Kristiansand sentrum. Leiligheten låner vi fra Annes foreldre. Å låne leilighet/hytte av familie, byttelåne med venner eller prøve ut AirBnB kan være gode løsninger for å gjøre reisen rimeligere. Hvis du vil lese om da Anne prøvde AirBnB i Oslo, kan du trykke her.

Med på turen har vi to assistenter som har bidratt godt med det praktiske, god grillmat og hyggelig selskap : ) Om ikke lenge vil vi publisere et eget innlegg om det å reise med assistenter, men kan avsløre at det generelt er veldig kjekt! Noen reiser er assistenter mest ekstra armer og bein og assisterer med i bakgrunnen, og andre reiser, slik som nå, så blir vi mer en samlet jentegjeng på tur alle fire.

Tematisk nok så ble det filmkveld første kvelden med filmen «The Upside» som handler om nettopp personlig assistanse:

Mat- og kulturopplevelser
Dekket frokostbord ute i hagen

Noe av det koseligste med hytteturer er det å spise gode måltider sammen. Hver dag startet derfor med en hyggelig fellesfrokost i hagen med nystekte rundstykker. Anne har en fast oppskrift på eltefri deig som kan stå flere dager i kjøleskapet og oppskriften finner du her. Lena har også dilla på en enkel iskaffe hvor man mikser 2ts espressopulver, 2ts sukker og 2ts varmt vann til et kaffeskum som man rører ut i kald melk. Også her kan man mangedoble oppskriften og la resteskummet stå i kjøleskapet.

Middagsmessig stod det første kvelden take away fra T Sushi på menyen. Her har de litt for enhver smak både for garva sushielskere og de noen mer forsiktige som gjerne liker de friterte variantene.

Kveld nummer to kjørte vi inn til Kristiansand til fiskerestauranten Pieder Ro, hvor Lena og assistent Ida gikk for skalldyrstallerken, Anne for nydelig kremet fiskesuppe og assistent Anisa fikk ørret med bakt søtpotet. Vi fikk en herlig kveld på uterestauranten som for øvrig hadde lett fremkommelighet og god service : ) For å si det sånn så skal servitøren med den lune sørlandsdialekten være glad (eventuelt veldig skuffet) for at Lena ikke lenger er singel…

Anne poserer med en skål fiskesuppe og en overfylt skalldyrs-tallerken

Tredje dagen kosa vi oss med grillmat hjemme på terrassen på kvelden, og gikk oss en fin tur til Kafé Geitodden på brygga for smoothie-bolle ved vannkanten.

Bildecollage: Geitodden Kafé, serveringsdisken, smootiebolle med skjærgården i bakgrunnen og videosnutt av kveldens grillbord

Hadde dette vært et typisk Anne-på-tur-innlegg så hadde kulturdelen blitt innledet med «kultur er shopping», men tro det eller ei ble det ingen shopping denne gangen. Vi kosa oss mest i sola i hagen og eneste kulturelle må bli kveldsvandringen langs bystranda i Kristiansand. Visste du at strender i Norge kan søke om en internasjonal miljøsertifisering kalt «blått flagg»? Blått flagg betyr at stranda må oppfylle visse krav til vannkvalitet, sikkerhet, service og miljøinformasjon. For å få blått flagg på må minst en av kommunens Blått flagg strender ha gode fasiliteter for funkiser (Blue Flag: kriterieveileder, s.17) og dersom du er på en Blått Flagg strand som ikke har det skal kommunen sette opp henvisning til nærmeste strand som har funkisfasiliteter

I denne artikkelen fra VG kan du lese om strender som har fått blått flagg i 2020 og de skriver følgende om Bystranda i Kristiansand «Ikke bare Bystranda, men hele Kristiansand sentrum, er nærmest Norges svar på «Syden» om sommeren. Her er det myk, hvit sand, volleyballbaner, skateboardrampe, gressletter og mange palmer. Palmene flyttes riktig nok inn om vinteren. Bevegelseshemmede har egne toaletter, dusjer, parkering og rullestolrampe til vannet.»

Vi gleder oss til neste tur!

Vi ønsker gjerne din reisehistorie! Send inn til funkisferier@gmail.com – har du noen bilder og litt tekst, kan vi gjerne hjelpe deg med å sette sammen et innlegg 🙂

-Lena og Anne-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *