Bloggtips: Rullestolreiser.no

Det vi har erfart med Funkisferier er at det å skrive korte og lengre reisetips har vært en fantastisk anledning til å gjenoppleve mange reiser og vi reflekterer over reise på en annen måte. Å drive reiseblogg inspirerer oss og vi blir ekstra glad når vi får gode tilbakemeldinger fra leserne våre og når dere bidrar med gjesteinnlegg.

Under menyen Tips og triks for reiser med rullestol kan du blant annet lese om andre nyttige reiseblogger for oss funksjonshemmede.

Vi har intervjuet Gunhild Bottolfsen og benytter herved anledningen til å presentere henne og hennes blogg www.rullestolreiser.no.

 1. Fortell litt om deg selv og dine reisevaner?
Profilbilde av Gunhild. Bakgrunnen er slørete og viser en hylle full v globuser

Jeg er en jente som har rundet førti og som er født og oppvokst i Oslo. Jeg har stort sett reist hele livet og som barn sa jeg at jeg skulle bli turist når jeg ble stor. De første feriene var med familien. Det ble flere turer med bil nedover Europa til Sør- Frankrike og Spania. Som mange andre familier på 80’ tallet, dro vi også på charterferie til Kanariøyene. Da familien dro til Thailand og Bali i 1992 ble den store interessen for Sør-Øst Asia vekket! Jeg har vært på to lengre backpacker turer. En på seks måneder til Asia og Australia og en på to måneder til Mellom-Amerika.
Da jeg skadet meg i 2008 og ble bruker av rullestol, bestemte jeg meg for at rullestolen ikke skulle stoppe reisingen. Allerede mens jeg var pasient på Sunnaas dro jeg på en helgetur til Stockholm.

 1. Hvorfor startet du en reiseblogg for rullestolbrukere og hva du liker best ved å drive reiseblogg?
  Da jeg skadet meg og ønsket å finne ut om det å reise med rullestol var det skuffende nok ingen samlet informasjon å finne. I jobben min som erfaringskonsulent på Sunnaas får jeg også mange spørsmål om det å reise i rullestol. Derfor startet jeg nettstedet rullestolreiser.no i 2011. Det er først og fremst et nettsted med mye informasjon og jeg inviterer også andre rullestolbrukere til å dele deres reiseerfaringer.
Logo: Rullstolreiser. Rullestol står i blått og reiser i lysgrønt. O'en i rullestol viser bildet av en globus som erstatning for rullestolhjul og en aktiv rullende person.
 1. Hva tenker du er de størst utfordringene funkisreisende møter på på reise?
  Det er vel ganske åpenbart tilgjengeligheten. Det er dessverre noen steder man ikke kommer til når man bruker rullestol og ikke har noen gangfunksjon.
  .
 2. Hva er ditt beste praktiske tips for funkisreisende?
  Litt research sparer deg for mye tid og bry.
 1. Hva er ditt beste destinasjonstips for funkisreisende?
  Barcelona er jo en klassiker, men i Europa har jeg lyst til å dra frem øya Ile de Re på Frankrikes vestkyst. En rullestolvennlig perle du kan lese om på rullestolreiser. Ellers er USA veldig bra tilrettelagt og av alle byer i verden er Brooklyn i New York min absolutte favoritt (men til å være en by i USA er den bare helt ok tilrettelagt).
  Ønsker du deg et stillehavsparadis som er rullestolvennlig er Hawaii perfekt, bare synd du må halve jorda rundt for å komme dit. Ønsker jeg sol og avslapping så faller valget mitt på Thailand. Ikke best på universell utfordring men med en fantastisk hjelpsom lokalbefolkning kommer man langt.
 1. Har du opplevd en kinkig situasjon som funkisreisende og hvordan løste du det?
  Paris Metro byr på mange kinkige situasjoner og er egentlig en «no go» for rullestolbrukere (med unntak av en linje). Heis og rulletrapp er et sjeldent syn. Løsninga ble fem venninner. Fire til å bære meg i trappene og en til å bære handleposene.
 1. Har du tips til andre reiseblogger for funkiser?
  Curb Free with Cory Lee er kanskje den største. Han lever av dette tror jeg. Det kan se ut som om jeg har kopiert logoen min fra han, men sannheten er at jeg startet mitt nettsted før han. Så da er det i så tilfelle han som har kopiert min (neida jeg tror det er lite sannsynlig altså).
  https://curbfreewithcorylee.com
 1. Fortell oss ditt beste ferieminne?
Gunhild og tre kvinner foran Oppstandelseskirka i St.Petersburg.

Det er helt umulig å plukke ut et enkelt minne. Men jeg kan jo plukke ut noen fra etter jeg havnet i rullestol:
– Brooklyn turen med en venninne for to år siden,
– Turen til St. Petersburg med venninnegjengen på ti og
– Familieferien til Koh Samui i Thailand ,
er alle vinnere!

 1. Hva vil du si til reiseglade funkiser som er usikre på om det er mulig å oppleve det man vil med rullestol?
  Det er som oftest mer man kan være med på enn man ikke kan. For meg har rullestolen overhodet ikke redusert gleden av å reise. Det er akkurat like gøy som før. Med litt planlegging og tro på at det meste ordner seg til sist er det bare å booke neste tur (så fort Corona situasjonen er under kontroll).

Takk for inspirasjonen, Gunhild!
-Lena og Anne-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *