Tips: hoteller

Hotellkjeders nettsider og felles bookingsider som hotels.combooking.com eller trivago.no med flere kan filtrere rullestolvennlige hoteller. Merk at du sjelden kan velge HC-rom ved online bestilling, men må ringe inn eller sende e-post for å sjekke tilgjengelighet.

Dersom rommene har gratis avbestilling pleier vi å booke på nett, notere HC-rom i kommentarfelt og følge opp med telefon eller epost i etterkant. Uten skriftlig bekreftelse på booket HC-rom, kan du ikke gå ut ifra at beskjeden din er behandlet. Av erfaring vil HC-rom ofte bety oppgradering av rom, og dette skal du kunne forvente uten prisøkning. Reiser du med en litt stor elektrisk rullestol og/eller andre hjelpemidler, kan det være greit å be om mål/spesifisering på hva hotellet mener er rullestolvennlig, da de kan ha en tendens til å skryte på seg bedre tilgjengelighet enn de har. Sjekk også at heisen er stor nok for rullestolen (hilsen oss som har sitter sammenkrøllet med fotstøtter i fanget og innsvingte håndtak!).

Dersom hotellet ikke har gratis avbestilling, kan du første kontakt med hotellet direkte og høre om de har tilgjengelig rom for datoene du ønsker. De vil da sannsynligvis gi deg en pris. Dersom du får det billigere på en annen booking-side, kan du be hotellet holde av rommet til deg mens du gjør bookingen. Da bør du også beskrive dette i kommentarfeltet når du bestiller.

På fremmede overnattingssteder kan det også være klokt å høre med resepsjonen hva som er stedets plan for oss ved en nødsituasjon hvor evakuering kanskje blir nødvendig. Flere nye/oppussede hoteller har brannceller for hvert hotellrom og det tryggeste er å bli på rommet ved alarm og man blir hentet hvis det blir nødvendig. Andre hoteller har ingen plan for oss med mobilitetsutfordringer og det lønner seg å gjøre seg godt kjent med nødutganger og kreative løsninger.