Prøv en hjernetrimaktivitet i sommer!

Det finnes mange aktiviteter for oss funkiser som vi kan gjøre alene eller sammen med venner og familie. I dette innlegget tipser vi om Stolpejakt, Geocaching, Escape Rooms og Solve a Mystery!

stolpejakt

Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Stolpejakt er for alle; unge og gamle, uansett funksjonsevne.

Video om Stolpejakten

Les om konseptet her og hvor du kan være med her.

Geocaching

Geocaching går ut på mye av det samme som stolpejakt og på nettsiden kan vi lese at «Geocaching er en internasjonal aktivitet. Det kan sammenlignes med orientering, men man finner frem ved hjelp av GPS i stedet for kart og kompass. Man leter etter poster, kalt «cacher». Det uttales en kæsj på norsk. (…) Geocaching er en aktivitet som passer for folk i alle aldre, alt fra småbarn til pensjonister kan ha det gøy! Rullestol er heller ingen hindring, det finnes cacher for alle! Selv de som liker fjellklatring, seiling, shopping, matte-nøtter, historie, geologi, arkitektur, sosialt samvær etc.»
Les mer om konseptet her.

Escape Rooms

EscapeRooms finnes i mange byer og er et konsept hvor du og flere venner, familie eller kollega har som mål å løse ulike finurlige gåter for å slippe ut igjen. Rommene er gjerne tematisk oppbygd og fyrer opp pulsen når klokka tikker. Selv har jeg vært med på to ulike , et på fagforeningstur i Helsinki og et på utdrikningslag i Trondheim. Typisk for EscapeRooms er gjerne at de ligger i kjellere uten god tilgjengelighet eller at de kan være noe trange å manøvrere i, men jeg oppfordrer deg til å sjekke ut og utfordre arrangørene. I Helsinki hadde de et tilgjengelig rom dog var det noen trinn utenfor bygget for å komme inn og i Trondheim hadde de heis ned med god plass inne. Tips gjerne i kommentarfeltet om du vet av tilgjengelige steder i Norge eller utlandet!

Min opplevelse av EscapeRooms er at jeg kunne delta på lik linje som vennene mine – her var det kløkt og ikke fysikk det gikk på. Det er morsomt og spennende å jobbe sammen med venner med er felles mål. EscapeRooms trener hjernen og ofte må man tenkte langt utenfor boksen for å løse problemene – og er det noe vi funkiser er gode på, så er det kanskje nettopp det? : )

SOLVE A MYSTERY

Solve a Mystery kan kanskje sammenlignes med EscapeRooms hvor du inntar en rolle som politietterforsker og skal løse oppgaver sammen. Du kan løse mysterier i Oslo, København, Stockholm, Edinburgh og Dublin. SaM foregår utendørs og er et format hvor man lærer mye historisk om omgivelsene underveis. Les mer om konseptet her.

På forespørsel oppgir SaM at Akershus-gåten ikke er tilgjengelig, men Stortings-gåten og alle de danske gåten er fullt mulig med rullestol. De svenske foregår alle i Gamle Stan og man må påberegne mye brostein og noe kupert terreng. Begge gåter inneholder en smal passasje som ikke er særlig rullestolvennlig, men passasjen har ikke relevans for selve gåten opplyser SaM, så man kan velge en annen vei uten å miste noe. Dog presiserer de at passasjen er en morsom opplevelse som man bør prøve å få med seg.

Prøv noe nytt i sommer – og skriv gjerne din fortelling til oss på funkisferier@gmail.com!

-Funkisferier-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *