Washington DC – Monumentbyen

Lena: fast funkisblogger som er en smule spontan, delvis rullende, utprega planlegger og stor reiseentusiast! Reisemotto: Planlegg nok til at ferien er bekymringsløs og full av opplevelser, vær spontan nok til å oppleve magi!

Kongressbygningen på Capitol Hill

I anledning dagen kommer et kort innlegg om Washington DC. Dette er en oppfølging av reisefortellingen om New York i 2013 som tidligere er publisert her på funkisferier.

New York-reisen ble avrundet med en todagers leiebiltur til Washington – og før du spør; ja, vi skulle absolutt planlagt lengre tid her!

Pulsen var høy da vi skulle manøvrere oss ut av Manhatten, men med en sindig og tålmodig kjæreste gikk det over all forventning.

I Washington spanderte vi på oss overnatting på sentrale Hamilton Hotel. I gåavstand (ca 30min) lå både Det Hvite Hus, Lincolnmonumeltet, Washingtonmonomentet, Kongressbygningen og mye mer! Så selv på to dager rakk vi over mye : )

The White House

Fasade Det Hvite Hus

Første obligatoriske stopp ble nettopp Det Hvite Hus hvor vi tok dette bildet gjennom det svarte smijerns-gjerdet som omringet området. Særlig mer interessant var det vel ikke, så vi gikk raskt videre.

Lincoln Memorial

President Lincoln blir sett på som en av de beste presidentene USA noen gang har hatt, men det skyldes nok mest at han var president for den seirende makten under den amerikanske borgerkrigen. Han er kjent for å ha avskaffet slaveriet, men det er en sannhet med modifikasjoner. Det var i all hovedsak i nordstatene, mens sørstatene fortsatte med slaveri på «svartebørsen». Men ettermælet hans er godt, og var nok grunnen til at Luther King jr. valgte å holde sin kjente tale der.

Arkitektonisk er bygget inspirerte av greske Athen og huser blant annet en nesten seks meter høy marmorstatue av Abraham Lincoln.

Fasade Lincolnmonumentet

Fun fact: For noen år siden sleit de mye med fugler som bæsjet ned hele minnestedet. De prøvde å bli kvitt fuglene, men de kom bare tilbake. Da oppdaget de at lyset på natten sørget for mye møll inne ved statuen. Denne resulterte i mange edderkopper i tillegg til møll, noe som ga mye mat til fuglene. Nå slår de av lysene på kvelden, bare for å slippe å måtte vaske Lincoln ren hver eneste dag!

Capitol Hill og Library of Congress

Like bak Kongressbygningen på Capitol Hill ligger The Library of Congress. Nasjonalbiblioteket regnes som verdens største bibliotek og huser blant annet Thomas Jeffersons opprinnelige utkast til Uavhengighetserklæringen og en komplett utgave av Gutenbergbibelen.

Jeffersonbygningen, en av de tre bibliotekbygningene som vi var inni, hadde en praktfull inngangshall med store hvite marmorpilarer og varme detaljerte takmaleri i skjønn forening.

Bildecollage fra nasjonalbiblioteket. Store hvite marmor pilarer og røde/oransje malerier i taket.

«Vi anser disse sannhetene for å være selvinnlysende, at alle mennesker er skapt like, at de er gitt av sin Skaper med visse umistelige rettigheter, at blant disse er liv, frihet og jakten på lykke.»
– Uavhengighetserklæringen

Det var kort om våre høydepunkt i Washington DC! Kommenter gjerne med dine egne tips eller send oss DIN reisehistorie til funkisferier@gmail.com.
-Lena-

Ekstratips:
WheelchairTravel.org er en amerikansk funkis-reiseblogg og har flere innlegg om Washington i denne utførlige reiseguiden.
Her forteller han blant annet om transport og flere tilgjengelige attraksjoner, blant annet at det er mulig å ta heis opp i Washingtonmonumentet som ligger midt mellom Lincolnmonumentet og Capitol Hill.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *